Apus de soare la capul Keri, Zakynthos

Apus de soare la capul Keri

Cand am ajuns prima data pe aceasta insula imi doream mult sa vad un apus de soare in Zakynthos, daca se poate chiar de pe plaja Navagio, dar nu a fost sa fie. In a doua vizita aici ne-am multumit cu un apus de soare la capul Keri.

Cum arata un apus de soare la capul Keri, in Zakynthos?

Daca vreti sa vedeti culorile in toata splendoarea lor, recomandarea mea este sa mergeti la vreo 2-3 zile dupa ce ati ajuns pe insula, timp in care sa si observati exact la ce ora apune soarele. Noi ne-am trezit intr-o dupa-amiaza ca ar fi dragut sa vedem un apus pe partea vestica a insulei si cum Navagio era departe am ales capul Keri.Apus de soare la capul Keri

Drumul din Zante pana la capul Keri este foarte placut, usor prin munte, trecand prin sate traditionale si cu privelisti superbe asupra golfului Laganas. La dus am mers in viteza ca deja vedeam cum se insereaza.
In statiunea Keri, un satuc cochet cu taverne pe marginea stancii, am vazut cel mai frumos peisaj: un soare rosu, imens peste campurile cu maslini. Punctul final de unde am admirat apusul a foat chiar la capul Keri, in zona farului. Parcarea era plina cand am ajuns, dar spectacolul era pe final. Am vazut insa ultimele urme de soare disparand in mare si lasand cerul plin de nuante calde.
Tot la capul Keri se afla si cel mai mare steag al Greciei din toata lumea, dar locul mai are si altele de oferit: privelistea marii cu albastrul ei de Zakynthos si niste stanci abrupte si aproape verticale. Am ramas si dupa ce s-a inserat complet ca sa vedem cum lumineaza farul in intuneric.Nu stiu cum arata un apus de soare la Nagavio (cu toate ca ma gandesc ca este oricum prea aglomerat pentru a prinde si epava si cerul colorat in aceeasi poza), dar sper sa stiu la un moment dat. Pana atunci ma bucur de pozele si amintirile ramase dupa un apus de soare la capul Keri.
Despre Zakynthos am mai scris: