fbpx
Obiective turistice Belgia

4 Locuri de vizitat in Belgia pentru o vacanta reusita

Ati plecat vreodata intr-o calatorie cu asteptari joase, cu gandul ca aruncati banii pe fereastra, ba chiar cu un usor regret ca ati ales gresit cand puteati sa vedeti ceva interesant? Pana sa descopar aceste 4 locuri de vizitat in Belgia cu impresia asta am plecat in vacanta. Si pana la Belgia nu mi s-a mai intamplat. Chiar daca plecam pana la Mogosoaia a 100-a oara tot ma bucuram! In Belgia, in schimb, am plecat cu inima stransa…
Mergand pe principiul, „spre ce destinatie nevizitata pana acum gasim cele mai ieftine bilete de avion?” am inceput sa planificam un city-break si am ales Bruxellles. Cand am inceput sa spunem printre prieteni ca plecam la Bruxelles, cei care fusesera ne incurajau cu un simplu „dragut!”, cei care nu fusesera (surprinzator!) ne asaltau cu intrebari „Dar ce sa faceti acolo? Ce e de vazut? Acolo ploua mereu! E urat!”. Dupa cateva astfel de intalniri concluzia era trasa deja: „Belgia este naspa si noi aruncam banii pe geam in loc sa fi mers intr-un loc mai frumos!”

Cum este Belgia ca destinatie turistica?

Ne-am urcat in avion cu cele mai joase asteptari cu care am plecat vreodata la drum! Am aterizat pe Charleroi si de acolo am luat un autocar care ne-a dus pana la gara din Charleroi si apoi trenul pana in Bruxelles. Daca va intereseaza mai multe detalii despre cum se ajunge de la Charleroi in Bruxelles, le puteti gasi aici.
Ce am gasit in Belgia? Am gasit pajisti verzi, intinse, vacute albe cu pete negre rumegand linistite, casute cochete de caramida cu flori la geam, parca eram intr-o reclama tv! Nu se potrivea cu imaginea pe care mi-o facusem, dar asta ma bucura.
Si in plus, cu planul facut de acasa, am descoperit o groaza de obiective turistice in Belgia ce pot concura usor cu atractiile altor tari!

Ce poti face in Belgia?

Din fericire ai atatea atractii turistice si locuri de vizitat, incat nu te poti plictisi! Trenul merge foarte bine intre orase deci te poti deplasa usor dintr-o parte in alta. Iar ca lucruri de facut poti fie sa explorezi orasele lor medievale, sa vizitezi castelele desprinse din povesti, sa poposesti la tara sau chiar sa mergi la mare! Alegerea este a ta.
Am avut 4 nopti la dispozitie in aceasta tara, asa ca am ales 4 atractii turistice in Belgia pe care sa le descoperim. Nu a fost greu sa ne decidem pentru ca am selectat de fapt unele dintre cele mai populare orase din Belgia. Acestea au fost:

Bruxelles

Obiective turistice in Bruxelles

Am ales sa petrecem doua nopti in Bruxelles. Astfel am avut timp suficient sa vizitam toate atractiile din oras. Rand pe rand, am vizitat toate obiectivele principale din centrul Bruxelului, am fost sa-i vedem pe cei 3 pisaciosii celebri din oras (faimoasele statui care urineaza), am ajuns in cartierul european, am bifat expozitia de masini Autoworld pentru baieti si ne-am plimbat prin Mini Europa si pe langa Atomium.

Ghent

Obiective turistice Ghent, Belgia

Urmatoarea noastra oprire dupa Bruxelles a fost orasul Ghent. Acesta ne-a surprins cu aerul sau medieval, cu atmosfera de relaxare si cu cat de aranjat era. Mi-a lasat chiar impresia ca ar putea sa-mi fie si casa in viitor.

Bruges

Obiective turistice Bruges, Belgia

Nu am vrut sa ratam nici Bruges, frumosul orasel denumit „Venetia Nordului”. Am petrecut 2 nopti aici, iar strazile lui cochete si canalele serpuitoare au reusit sa ne farmece. Dar nu ne-am oprit doar pe ele, ci am intrat si in biserici si in alte locuri turistice din oras.

Oostende

Plaja in Belgia

Oostende a fost al patrulea obiectiv turistic din Belgia. Am vrut sa admiram privelistea Marii Nordului la Oostende  si am gasit aici cea mai lata plaja pe care am vazut-o vreodata! Deci oprirea aici a meritat din plin!
Concluzia dupa o vacanta in Belgia: tara asta este superba, este un diamant turistic nedescoperit si nu inteleg de ce nu este promovata si laudata mai mult. Nu am vizitat locuri ascunse (desi m-as intoarce oricand pentru a le descoperi), ci trasee turistice clasice, dar am descoperit un amestec de cladiri impresionante si peisaje rapitoare. Am reusit sa descoperim doar cateva obiective turistice in Belgia, in principalele ei orase, dar dupa escapada aici, o recomand din toata inima!