8 Obiective principale din centrul Bruxellului

In prima zi de Belgia am inceput cu un citybreak in Bruxelles. Am aterizat pe Charleroi si am mers pe varianta ieftina pentru a ajunge de la aeroport in oras(autobuz pana la gara din Charleroi si de acolo trenul pana intr-una dintre garile Bruxellului). Ne-am lasat bagajul la hotel si, fiind devreme, am pornit spre centru pentru a vedea principalele obiective din Bruxelles.

Grand Place din Bruxelles
Grand Place din Bruxelles

 1. Gradina botanica din Bruxelles:

De la hotel ajungeam pe jos pana in centru trecand mereu pe langa gradina botanica. Nu ne-am oprit insa niciodata sa o vedem fiind mereu grabiti spre alte locuri.

2. Catedrala Saint Michel, Bruxelles:

Urmatoarea care ne intampina era catedrala Saint Michel. Inalta, impunatoare, asemanatoare cu Notre Dame de Paris am preferat sa ii facem cu mana de la departare si sa nu ne apropiem prea mult, tot din lipsa de timp.

3. Grote Markt sau Piata Mare din Bruxelles:

Grand Place/ Grote Markt / Piata Mare din Bruxelles cred ca este cel mai cunoscut loc din acest oras. Este incadrata de primarie, muzeul orasului in care sunt expuse toate costumele lui Manneken Pis (baietelul care face pipi) si alte cladiri vechi, iar in luna august se intinde in centrul ei un covor imens de flori. In rest, este plina de turisti si nu stiu cum se face ca, odata ce am inceput sa ne plimbam prin Bruxelles, parca toate drumurile ne duceau inapoi la ea.

Intr-un colt al pietei este amplasata statuia lui Everard t’Serclaes, lord care a salvat Bruxellul de flamanzi. O combinatie intre statuia Julietei din Verona si Fontana di Trevi din Roma, statuia lordului este mangaiata de multimea de turisti atrasi de legenda ca vor reveni la Bruxelles daca ii ating bratul. Nici noi nu am ratat aceasta ocazie.

4. Galeriile Saint Hubert:

Cand am vazut tavanul lung de sticla si magazinele deschise de o parte si de alta am stiut ca am intrat in Galeriile regale Saint Hubert. Bruxellul nu se putea lasa mai prejos ca celelalte orase celebre pentru shopping!

5. Rue de Boucher:

Iesind din galeriile Saint Hubert ne simteam parca aterizasem in alta epoca: o strada lunga, galagiosa, impanzita cu baruri si cafenele se intindea si la dreapta si la stanga noastra. Strada Boucher pe care nimerisem este cunoscuta pentru agitatia si vechile localuri.

6. Cartierul Les Maroles:

Departandu-ne de centru ne-am plimbat putin pe strazile cartierului Les Maroles: baruri la colt de strada, magazine cochete si biserici prea inalte ca sa le cuprinzi cu privirea. Lasand Les Maroles in spate am trecut in cartierul Sablon.

7. Cartierul Sablon:

Primul lucru zarit in Sablon a fost imensa catedrala Notre dame de Sablon. Apoi am vazut si targul din fata ei si strazile inguste, pavate cu piatra cubica si buchetelele de levantica si cladirea Muzeului Rene Magritte si panorama Bruxellului de langa Palatul regal.

8. Palatul regal din Bruxelles:

Ultimul obiectiv in fata caruia ne-am oprit in prima zi de Bruxelles a fost Palatul regal. Cred ca se viziteaza si in interior dar dupa ce ne-am plimbat pe doua laturi ale lui eram deja prea obositi ca sa mai incercam sa intram.

Prima zi in Bruxelles a fost una plina si grea. Am mers cativa kilometri pe jos ca sa ajungem peste tot pe unde ne-am propus si am reusit. A doua zi am inceput sa si vizitam si le-am luat la rand: Parlamentul european, Autoworld pentru baieti, Mini Europa si Atomium. In centru nu i-am ratat nici pe cei trei piseciosi celebri din Bruxelles, dar despre ei, in episodul urmator.

Ti-ar mai placea