fbpx
Corfu town

7 locuri de vizitat in Corfu town (Kerkyra)

Odata ajunsi pe aceasta insula verde din marea Ionica, pe langa plajele cunoscute si celelalte obiective recomandate, am vrut musai sa ajungem si in capitala, Corfu town sau Kerkyra.
 
Am fost cazati destul de aproape de acest orasel si dupa ce l-am cunoscut, ne-am mai intors de cateva ori in el ca sa ajungem in toate locurile de vazut.
 
Am lasat masina in parcarea dintre intrarea in Cetatea veche si Esplanada si am pornit in explorarea orasului unde am reusit sa vizitam:

Centrul vechi din Kerkira

Cea mai fermecatoare parte a orasului a fost centrul vechi. Mi-a fost suficient sa intru pe una dintre strazile pavate cu piatra alba si marginita de magazinele de suveniruri ca sa-mi doresc sa il explorez pe tot.
 
Am fost si in partea aglomerata, cu buticuri unul langa altul si marfa colorata expusa direct in strada, am ajuns si in zona turistica mai linistita, cu terase imbietoare protejate de bolte cu flori, dar ne-am pierdut si in partea localnicilor – stradute pustii, cu geamuri deschise ca sa simta racoarea serii si rufe intinse intre case in stilul italian. Centrul vechi din Corfu town este inscris pe lista locatiilor UNESCO.

Esplanada din Corfu town

Centrul vechi al orasului este marginit de o zona de promenada, cu terase, puburi si o veche galerie. Partea aceasta se numeste Esplanada si este cea mai aglomerata din oras, asa ca se cere musai o plimbare aici.

Biserica Sfantul Spiridon

Turnul bisericii Sfantul Spiridon cu al lui acoperis rosu este o imagine emblema pentru Corfu. Mi-a luat ceva, dar tot am descoperit locul din care sunt facute toate pozele cu el – capatul strazii din spatele bisericii, cu intrare chiar din Esplanada.

Cetatea veche

Pentru a vizita cetatea veche trebuie achitat un bilet la intrare. Noi am ajuns dupa 6 seara aici, asa ca nu am mai platit nimic. Am traservat podul peste mare si am vazut in fortareata biserica Sfantul Gheorghe, o biserica ortodoxa asemanatoare cu un vechi templu grec, vechea inchisoare venetiana, turnul cu ceas, farul si cladirea in care se fac studiile muzicale ce tin de Universitatea din Corfu.

Cetatea noua din Corfu

Vis-à-vis de portul Kerkyra alte ziduri vechi de fortificatie ne-au iesit in cale – zidurile Cetatii noi din Corfu. Am citit ca se poate vizita si Cetatea noua, oferind o priveliste frumoasa asupra orasului, dar noi ne-am concentrat pe centrul vechi.

Portul vechi din Kerkyra

Dupa ce ne-am departat de aglomeratia din centru, in cautarea unei agentii la care sa vedem oferta de excursii optionale, am ajuns in port. Pe langa catargele mari si vasele ancorate acolo ne-a intampinat si mirosul puternic de apa sarata.

Portul, desi foarte aproape de centru, este o zona complet diferita – aici nu mai sunt buticuri cu haine scumpe, ci magazine cu undite si cizme de pescuit, iar vanzatorii amabili si aranjati ai magazinelor de aur si pielarie sunt inlocuiti in port de oamenii marii, cu pielea arsa de soare.

Manastirea Vlaherna si insula Pontikonisi(Mouse island)

Foarte aproape de Corfu town, pe o limba de pamant ce se intinde in mare, este ridicata manastirea alba Vlaherna, cea mai mica bisericuta in care am intrat vreodata. Aproape de aceasta manastire se afla insula Pontikonisi (Mouse island). Cateva barcute transporta contra cost turistii pe aceasta insula, gazda a unei capele bizantine, Pantokrator.

Hoteluri in Corfu town

Cei care vor sa se cazeze in Corfu town si sa se bucure seara de atmosfera animata a locului au la dispozitie cateva variante interesante:

 
Obiectivele turistice din Corfu town nu sunt numeroase. Dar Kerkira este un orasel micut, plin de sarm, marcat de influente venetiene si engleze care se remarca la tot pasul. Mi-a amintit de atmosfera resimtita pe stradutele italiene si de orasele vechi de pe malul Croatiei, asa ca nu mi-a trebuit mult ca sa ma indragostesc de el.

Nota: Acest articol contine linkuri de afiliere. Daca achizitionezi un produs sau serviciu din acele linkuri, voi primi un comision fara ca tu sa platesti nimic in plus! Astfel, poti sustine blogul fara niciun cost extra din partea ta. Decizia de achizitionare a serviciilor ramane strict la latitudinea ta! Furnizorii sunt strict responsabili de calitatea serviciilor si produselor prezentate.


Ti-a fost util articolul? Atunci te rog sa imi lasi un comentariu mai jos.

Pentru mai multe sfaturi de calatorie poti urmari blogul pe Facebook si pe Pinterest!

Iar daca esti gata pentru urmatoarea vacanta, inscrie-te la newsletter pentru a primi si alte detalii interesante.

Bonus! 5% discount la tururile Another Milestone si un planificator de calatorii gratuit la inscriere.