4 atractii turistice in nordul Bruxelului(Mini Europa, Atomium, Pavilionul chinezesc si Turnul japonez)

Din fericire am vizitat multe tari din Europa pana acum; din pacate, inca nu pe toate si, cu siguranta, nu pe toate la un loc! Cand ne aflam in Bruxelles insa, am profitat de ocazie si am luat toata Europa la pas – Mini Europa. Si in aceeasi dupa-amiaza am mai vazut Atomium si, pe langa, putin din Asia – Pavilionul chinezesc si Gradina japoneza.
Londra la Mini Europa in Bruxelles
Londra la Mini Europa in Bruxelles
Am plecat de la Autoworld si de la Parlamentul European ca sa vedem si obiectivele turistice aflate in nordul Bruxellului. Din fericire am avut timp in cateva ore sa ne plimbam prin tot parcul Mini Europa, sa vedem Atomium doar pe afara, sa intram in Pavilionul chinezesc si doar sa trecem razant pe langa Gradina japoneza.

Atomium, cladirea cu forma de atom

Stabilisem de acasa ca nu vom urca in Atomium – mi se parea prea scump si nici nu aveam timpul necesar. In fiecare bila a atomului exista cate o expozitie, dar privelistea de sus am inteles ca merita cel mai mult intrarea. Cei care doresc sa il vada si pe interior pot gasi mai multe detalii aici.

Parcul Mini Europa

Parcul Mini Europa cred ca a fost preferatul meu dintre toate obiectivele vizitate in Bruxelles. Ma simteam ca Guliver in tara piticilor, plimbandu-ne printre toate cladirile importante din Europa. Detalii despre tariful de vizitare si orar se pot gasi aici.
Daca tara era mai mica era reprezentata printr-un singur obiectiv turistic(nu neaparat cel mai cunoscut); daca tara era mai mare, erau alese mai multe orase din ea, reprezentate prin cate un obiectiv turistic. Portugalia avea ceva din Lisabona si ceva din Porto. Franta avea pe putin 5 obiective construite in parc, iar Italia avea inclusiv micutul sat Alberobello. Aveam nostalgia Andaluziei asa ca m-am bucurat cand am vazut si Sevilia cu a ei Plaza de los toros.
Sevilia in Mini Europa din Bruxelles
Sevilia in Mini Europa din Bruxelles
Toata lumea asteapta insa sa vada Romania. Pariurile au fost puse inainte: castelul Bran, castelul Peles, castelul Huniazilor sau Casa Poporului. Pastrand insa proportiile, Casa Poporului ar fi iesit prea mare in comparatie cu celelalte cladiri. Am ramas surprinsi cand am vazut ca ales a fost Palatul Mogosoaia, bineinteles cu un mic Dracula in usa de la intrare.

Pavilionul chinezesc din Bruxelles

Mergand pe langa parcul Laeken am ajuns la Pavilionul chinezesc, o cladire interesanta si inedita in peisajul Bruxellului modern. Pavilionul chinezesc adaposteste Muzeul Orientului Extrem, momentan inchis. L-am inconjurat de cateva ori, bucurandu-ne de detaliile bogate, si apoi am traversat strada pentru a-i admirat vecinul de vis-a-vis – Turnul japonez.
Pavilionul chinezesc din Bruxelles
Pavilionul chinezesc din Bruxelles

Turnul japonez din Bruxelles

O pagoda rosie, la fel de neasteptat in acest oras ca si pavilionul chinezesc se inalta vis-a-vis. Turnul japonez din Bruxelles, caci despre el este vorba, este inconjurat de o gradina japoneza si cuprinde cealalta parte a Muzeului orientului Mijlociu. Este de asemenea inchis, deci nu l-am putut vizita.
Dupa-amiaza petrecuta in nordul Bruxellului s-a dovedit productiva, cu 4 obiective turistice vazute. Mini Europa ramane preferata mea, chiar daca Pavilionul chinezesc si Turnul japonez merita o plimbare pentru a le vedea macar pe afara. Vizita in Bruxelles ni s-a incheiat in acea dupa-amiaza si a doua zi dimineata am pornit spre minunatul Ghent.