fbpx
Excursie optionala in Skiathos

Excursie optionala in Grecia: insula Skiathos

Desi excursia optionala in insula Skiathos a durat doar o zi, a fost suficient pentru a ma gandi la o vacanta intreaga aici.
Cand vine vorba de excursii optionale in Grecia, asa cum scriam in postarea despre vizita la Meteora, le-am ales si le voi alege pe cele care imi ofera ceva nou de vazut dar nu dureaza una cat un concediu.
Pana acum le-am ales bine: pe toate le-as repeta cu prima ocazie.

O astfel de excursie optionala reusita a fost si cea de la Skiathos. In anul in care am ales-o am stat in Olimpic beach, statiunea de langa binecunoscuta Paralia Katerini.

In ziua excursiei ne-am urcat in autocar dis de dimineata si acesta ne-a dus intr-un port de unde am luat vaporul spre Skiathos. Drumul pana in Skiathos a durat 3-4 ore.

Prima oprire pe insula a fost pe plaja Koukounaries. Cand ma voi satura de vizitat si voi dori ca intr-o vacanta doar sa stau sa zac pe o plaja, la Koukounaries o sa zac.

Koukounaries este o plaja cu nisip auriu si fin, marginita de o padure de pini. Este a doua plaja din lume ca finete, dupa Ibiza, tot din spusele ghidului. Apa este foarte limpede si barcile par ca plutesc. Este un colt rai!Plaja Koukounariez Skiathos

Aici m-am intalnit din nou cu priceperea grecilor la turism. Pe vas, in drum spre Skiathos, ghidul ne-a povestit ca la cateva minute de Koukounaries este locul in care s-a filmat ‘Laguna albastra’.

Nu am fost sa-l vizitam, dar nici n-am contestat spusele ghidului. Dupa catva timp imi povestea o verisoara ca ea a vizitat locul in care s-a filmat ‘Laguna albastra’, dar in Corfu.

Nu stiu ce filme au fost turnate in Corfu sau in Skiathos, pentru ca celebra ‘Laguna albastra’ din 1980, cea cu Brooke Shields a fost filmata in Jamaica si Fiji.

Dupa Koukounaries ne-am imbarcat iar pe vas si am pornit spre capitala insulei, Skiathos. Am urcat la turnul cu ceas din varful si am putut de acolo sa vedem tot orasul: exact cum arata in filme insulele grecesti, casele albe de aici coboara pana in mare. Orasul Skiathos are si aeroport, deci se poate ajunge usor cu avionul.Port Skiathos

Skiathos este o insula foarte frumoasa si merita din punctul meu de vedere un sejur intreg, nu numai o excursie optionala.

Eu iubesc Grecia si dupa ce am scris postarile despre Thassos, Halkidiki si Meteora mi s-a facut iar dor de tara zeilor olimpieni. Anul acesta am tradat-o dar in 2014 sigur ii voi face din nou o vizita.

Insula Skiathos pe harta:


View Larger Map