fbpx
Digital Parents talks

Conacul Golescu Grant la 2 ani de DPT

Conacul Golescu Grant este noua mea descoperire in materie de cladiri cu poveste in Bucuresti. Acesta a gazduit acum doua saptamani editia aniversara a proiectului “Digital parents talks” si cu aceasta ocazie am reusit sa-l descopar.

2 ani de discutii intre parinti digitali

Acum 2 ani avea loc prima intalnire din cadrul proiectului “Digital parents talks”, un proiect dezvoltat de Ana Nicolescu si Lavinia Pavel de la ParentingPR pentru parintii care au bloguri. Intalnirile s-au desfasurat de atunci lunar, de fiecare data pe o tema interesanta, iar comunitatea de parinti participanti a crescut usor-usor. Si ce alta modalitate mai buna de a serba acest proiect decat printr-o mare recapitulare?
In prima parte din marea recapitulare s-a discutat despre “Cine sunt?” si i-a avut ca invitati pe Cristina Otel, Ana Maria Ciobanu si Robert Marooni (fotograf). Cei trei ne-au povestit din punctul lor de vedere ce ar trebui sa contina si sa nu un text bun, cum sa-ti construiesti o imagine in online si in offline si ce sa faci in momentul cand trebuie sa vorbesti in public. S-a mai vorbit mult despre foto, pentru ca o imagine face cat o mie de cuvinte, si dintre toate detalii tehnice am retinut ca lumina este cea mai importanta pentru o poza reusita. Acest “cine sunt” a abordat diverse moduri in care pot sa ma arat lumii: prin scris, prin profilul de Instagram, prin aspectul blogului, prin cum ma prezint in fata publicului.

Partea a doua a avut in centru tema antreprenoriatul. Nu stiu pentru altii cum a fost aceasta tema dar mie mi-a raspuns la multe intrebari. Si cel mai mult mi-a placut abordarea realista si demitizarea ideii de antreprenor vehiculata de multe ori. Si eu mi-am inceput multe proiecte in gand cu acest mit urban al omului care pune un mare punct vietii de angajat si incepe sa faca ce-I place dupa care succesul ii vine pe tava. Cei trei invitati Bogdana Dobre, Andreea Retea si Adrian Asoltanie ne-au povestit despre incercarile prin care au trecut ca antreprenori, despre cum au stat angajati pana a inceput sa mearga ideea de afacere cat de cat si despre cum blogul poate fi o rampa de lansare si o modalitate de a dezvolta alte proiecte, nu neaparat singura sursa de venit. Am mai discutat despre cat de important este un buget lunar si unul anual oricare ar fi veniturile. Mi-ar fi placut sa aflu mai multe detalii despre unele dintre temele abordate, dar timpul a fost prea scurt. Evenimentul a fost sponsorizat si de data aceasta de Lidl Romania.

Conacul Golescu-Grant (Palatul Belvedere)

Si pe langa toate informatiile utile cu care am plecat de acolo m-am mai bucurat si de locul care a gazduit evenimentul: conacul Golescu Grant. Nu auzisem de el pana la anuntarea evenimentului si mi se parea greu de crezut ca in mijlocul caminelor de studenti se afla o cladire atat de veche. Ulterior am aflat ca acest conac este una dintre cele mai vechi cladiri locuite din Bucuresti. Palatul Belvedere, cum mai este cunoscut, si-a capatat aceasta denumire de la privelistea ce putea fi admirata din el inainte de existenta constructiilor dimprejur. Apartinand initial lui Dinicu Golescu, conacul finalizat in secolul 19, a trecut in posesia lui Effingham Grant prin casatoria lui cu nepoata lui Dinica Golescu. Effingham Grant a renovat conacul si i-a adaugat al doilea nume de “Grant”.
De-a lungul vremii cladirea a fost pe rand Scoala de fete si liceu, iar azi este sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 6 si locul in care ei organizeaza diverse cursuri gratuite pentru copii. Cladirea este renovata si are imprejur un parc ingrijit, iar din ce am inteles se poate inchiria pentru diverse evenimente, banii mergand catre un magazin de alimente pentru nevoiasi. A fost o alegere inspirata pentru a serba 2 ani de intalniri utile.

Conacul Golescu GrantAm participat doar la ultimele 3 editii de Digital parents talks, dar timpul investit aici a meritat din plin. Imi pare rau ca am aflat mai tarziu de proiect. Dar foarte bine imi pare ca in 2 ani a crescut asa frumos si se anunta interesant si pe viitor! La multi ani, DPT!

Un comentariu la „Conacul Golescu Grant la 2 ani de DPT”

Comentariile sunt închise.